Vrijstaande woning bouwen

Vrijstaande woning bouwen

Een vrijstaande woning bouwen wordt door veel mensen geambieerd. Wat komt er bij kijken om een vrijstaand huis te bouwen? Kan ik het betalen? Hoe organiseer ik dat? Veel vragen die bij mensen opkomen. Vragen waar wij u graag bij helpen!

Bij Bouwbedrijf U.Veenstra ontzorgen we de opdrachtgever en verzorgen we het complete bouwtraject van schetsontwerp tot sleutelklare oplevering van uw vrijstaande woning, zonder verrassingen achteraf.

Hoe gaat een vrijstaand huis bouwen in zijn werk?

Het begint met de bouwlocatie. Uiteraard is het fijn als u zich als opdrachtgever van tevoren heeft verdiept in het budget wat u beschikbaar heeft middels een hypotheek en/of hoeveel u van uw eigen middelen beschikbaar wilt stellen voor de nieuwbouw van uw vrijstaande woning.

De locatie kan een nieuwbouwlocatie of een slooplocatie betreffen. Voor iedere locatie gelden bepaalde bestemmingsplanvoorschriften en welstandseisen. Samen met de opdrachtgever wordt gekeken wat voor soort woning het beste past binnen de mogelijkheden op de locatie en wat de ideale indeling en uitstraling is. Wilt u bijvoorbeeld een vrijstaande woning bouwen in jaren ‘30 stijl, landelijk of juist modern? Geniet prefab de voorkeur voor de nieuwbouw vrijstaande woning?

Als de maatvoering, indeling en hoofdvorm duidelijk zijn, gaan we de levensloopbestendige woning verder aankleden met bijvoorbeeld vloerverwarming, dakkapellen, tuindeuren etc. Daarnaast kan er voor gekozen worden om de vrijstaande woning onderhoudsarm te bouwen middels een kunststofpakket of energieneutraal met zonnepanelen en een aardwarmtepomp.

Bouwbedrijf U.Veenstra biedt u duidelijkheid en zekerheid

Binnen 1 á 2 gesprekken heeft u de kosten voor het laten bouwen van de woning voor 95% helder. Daar telt u de kosten van de bouwkavel, keuken en tuin bij op. Op deze manier heeft u, zonder dat u kosten heeft gemaakt, een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor het realiseren van uw eigen vrijstaand huis. Bij het bouwen van uw huis zijn verschillende modellen vrijstaand mogelijk.