Notariswoning bouwen

Notariswoning laten bouwen?

De prachtige, nostalgische en statige uitstraling van een notariswoning maakt dit type woning erg geliefd. Ook de moderne notariswoning (nieuwbouw) zien we steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Het is dan ook niet voor niets dat we bij Bouwbedrijf U.Veenstra steeds vaker de vraag krijgen een notariswoning te bouwen.

Een notaris woning is een ‘lage gootlijn’ woning voorzien van een stolpkap waarvan de nokrichting evenwijdig met het straatbeeld loopt. Notariswoningen zijn van oudsher chique woningen, rijk gedetailleerd. De rijke detaillering bestaat o.a. uit dakkapellen, keramische dakpannen, een luxe entree, goten uitgevoerd met kroonlijsten en een smetplank.

Kenmerkend is de lage gootlijn in combinatie met de stolpkap waardoor de 1e verdieping rondom voorzien is van schuine dakvlakken. Door de opgetrokken goot ontstaan hoge knieschotten, waardoor veel praktische ruimte ontstaat. Ideaal!

Een notariswoning als (nieuwbouw)woning

Steeds meer mensen kiezen voor een notariswoning als (nieuwbouw)woning. Senioren kiezen vaak voor dit type woning vanwege de karakteristieke steil en combineren dit met een levensloopbestendige invulling door de begane grond uit te voeren met een slaap- en badkamer, al dan niet gerealiseerd in een platte aanbouw. En bij een royale afmeting is deze woning ook prima geschikt als gezinswoning, door de opgetrokken goot met grote knieschotten. Door een notariswoning zo te bouwen dat hij aan al uw woonwensen voldoet, is dit type woning voor iedereen geschikt.

We beginnen met het notariswoning ontwerp, het fundament van uw droomhuis

Bouwbedrijf U.Veenstra kan uw notariswoning bouwen zoals u dat wenst. U kunt ons voor het gehele proces inschakelen. We beginnen graag met het maken van een notariswoning ontwerp. Daarbij wordt goed naar uw woonwensen geluisterd en gekeken wat realistisch en haalbaar is. Niet alleen binnen uw budget maar ook binnen de bestemmingsplannen. Vervolgens gaan we verder volgens het tien stappenplan.

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden voor uw (prefab) notariswoning te ontdekken!