Houtskeletbouw: prijs per m2

Standaard bouwmethode

Houtskeletbouw is steeds meer de ‘normale’ manier van bouwen in Nederland bij particulier opdrachtgeverschap (vrijstaande huizen). Houtskeletbouw wordt wereldwijd toegepast en is uitgegroeid tot een uiterst betrouwbare bouwmethode. Alvorens u meer te vertellen over de houtskeletbouw prijs per m2, vertellen we u graag wat meer over het principe.

Het principe van ons houtskeletbouwsysteem is helder. De fundering en begane grondvloer worden op ‘traditionele’ wijze uitgevoerd in beton. De wanden, vloeren en daken bestaan uit een open houten raamwerk, samengesteld uit gecertificeerd bouwhout, welke in de spouw en tussen het regelwerk maximaal gevuld worden met isolatiemateriaal. Hiermee wordt moeiteloos en zonder ruimteverlies een zeer hoge isolatiewaarde bereikt. Op deze manier ontstaat een duurzame en uitstekend geïsoleerde woning, welke voorzien is van traditioneel gemetselde buitenmuren en dakpannen, waardoor gegarandeerd een onderhoudsarm huis gerealiseerd wordt.

Hoe kunnen de kosten voor houtskeletbouw laag gehouden worden?

Door prefabricage van de woning in een geconditioneerde productiehal ontstaat een korte bouwtijd op locatie. Dat scheelt veel tijd en bouwrente en dat is ook meteen de belangrijkste reden voor onze lage houtskeletbouw woning prijzen.

Na aankomst van de elementen op de bouwplaats is de woning binnen enkele dagen wind- en waterdicht, waardoor de vaklieden ongehinderd door weersinvloeden kunnen starten met de installatie en binnenafwerking van de woning. Een belangrijk winstpunt hierbij is dat de afbouwmaterialen niet vochtig worden waardoor de opdrachtgever verzekerd is van een droog opgeleverde woning.

Door de prefabricage en korte bouwtijd onder geconditioneerde omstandigheden is houtskeletbouw een buitengewoon effectieve en efficiënte bouwmethode, wat zich vertaalt in een scherpe houtskeletbouw prijs. De houtskeletbouw prijs per m2 ligt aanzienlijk lager dan de bouwprijs van andere bouwmethoden. Gemiddeld worden onze Blauhuis woningen voor ca. € 350,- tot € 400,- per m³ incl. 21% btw sleutelklaar opgeleverd. De grootste variabelen in de houtskeletbouw prijs per m³ zijn de grootte en het afwerkingsniveau van de woning

Andere voordelen van een houtskeletbouw woning, naast de prijzen

Naast de lage kosten voor houtskeletbouw zijn er uiteraard nog diverse andere voordelen te noemen:

 • Lichte bouwmethode, waardoor de fundering lichter uitgevoerd kan worden;
 • Hout is van nature warmte-isolerend; waar beton en steen vaak kil en koud aanvoelt, voelt hout warm aan;
 • Hout slaat geen warmte of kou op;
 • Wanden voelen nooit koud aan;
 • Houtskeletbouw huis is snel op te warmen in de winter;
 • Energiezuinige bouwmethode door hoge isolatiewaarden;
 • Goede akoestische isolatiewaarden door het toepassen van zachte isolatiematerialen;
 • Het woonklimaat wordt verder geoptimaliseerd door een uitgekiend mechanisch ventilatiesysteem met warmte terugwinunit;
 • Droge bouwmethode, direct na oplevering naar wens af te werken (geen ‘bouwbehang’ nodig);
 • Hout beschikt over goede vochtregulerende eigenschappen;
 • Brandveilig;
 • Snelle en efficiënte bouwmethode, voorkomt onnodig bouwrenteverlies;
 • Gezonde bouwmethode; in een houtskeletbouw woning is het gezond wonen door de goede isolerende eigenschappen, het vochtregulerend vermogen en het ontbreken van koude straling;
 • Duurzaam, milieuvriendelijk, ecologisch verantwoord en volledig recyclebaar. Hout is een ecologisch bouwmateriaal bij uitstek. Het wordt op een natuurlijke manier geproduceerd, hernieuwbaar, groeit vanzelf en de voorraad is onuitputtelijk. De verwerking vergt weinig of geen energie en er zijn zo goed als geen afvalstoffen.

Wilt u graag nog meer weten over houtskeletbouw, de lage kosten of de andere voordelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.