Energieneutraal bouwen

Bouwmethode voor de toekomst

Energieneutraal bouwen is de toekomst. Vanaf 2021 is de doelstelling dat alle nieuwe woningen energieneutraal worden uitgevoerd. Ook bij Bouwbedrijf U.Veenstra geloven we dat energieneutraal bouwen de toekomst heeft.

Energieneutraal bouwen gaat hand in hand met termen als duurzaam en energiezuinig bouwen. Het is niet alleen beter voor het milieu, het resulteert ook in lage maandlasten. Want door allerlei energiebesparende maatregelen verliest u minder warmte, waardoor u minder hoeft te stoken. En daar plukt u de vruchten van!

Een energieneutraal huis bouwen

Er wordt soms heel ingewikkeld gedaan over energieneutraal een huis bouwen, maar ‘het wiel’ is al geruime tijd geleden uitgevonden. In de huidige woningbouw, die moet voldoen aan een EPC van 0,4, is het een kleine technologische stap om de woningen door te ontwikkelen en energieneutraal uit te voeren. Bouwbedrijf U.Veenstra kan u hier alles over vertellen.

Wat is energieneutraal bouwen eigenlijk?

Bouwbedrijf U.Veenstra hanteert in haar huidige woningen standaard al hoge isolatiewaarden, drievoudige beglazing, een hybride warmtepomp en een warmte terugwinunit. Wanneer wij onze woningen uitvoeren met een aardwarmtepomp en zonnepanelen kunnen we technisch gezien eenvoudig voldoen aan de regels die gelden rondom energieneutraal een huis bouwen.

Economisch gezien brengt dit uiteraard een kostenplaatje met zich mee, wat over het algemeen uitkomt tussen de € 30.000 en € 40.000, afhankelijk van de grootte van de nieuw te bouwen energieneutrale woning. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de investering bij de huidige energieprijzen zonder subsidies niet gelijk renderend is maar zich pas na enige jaren terugverdiend.

Meer informatie over energiezuinig bouwen

Wanneer u met het idee speelt om een energiezuinig huis te bouwen, laat u dan goed informeren over de mogelijkheden, de kosten en andere zaken waar u mee te maken krijgt als u een energieneutrale woning gaat bouwen. Bouwbedrijf U.Veenstra begeleidt u graag tijdens het gehele proces!