Het oerdegelijke geraamte van uw woning

Bouwbedrijf U. Veenstra B.V. maakt, net als andere bouwbedrijven over de hele wereld, gebruik van de uiterst betrouwbare methode van houtskeletbouw. ‘Een houten huis?’ horen we u denken. Nee, niet helemaal. Bij een houtskelet woning maken we gebruik van een combinatie van hout, beton en steen. Op deze manier maken we gebruik van de positieve eigenschappen van alle materialen.

Houtskeletbouw: veel keuzevrijheid, snel gebouwd

Het principe van houtskeletbouw is eenvoudig. De fundering en begane grondvloer worden uitgevoerd in beton. De wanden, vloeren en daken bestaan uit een open, houten raamwerk dat maximaal gevuld wordt met isolatiemateriaal. Dit maakt dat we zonder ruimteverlies een zeer hoge isolatie realiseren middels houtskeletbouw. Met gemetselde buitenmuren en traditionele dakpannen op het dak bouwen we zo een duurzame en energiezuinige woning. Houtskeletbouw is flexibel, wat betekent dat u veel keuzevrijheid in het ontwerp van uw woning heeft. Daarnaast is het dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen warm in de winter en koel in de zomer.

De voordelen van een houtskeletbouw woning

Een houtskeletbouw woning heeft een heleboel voordelen:

  • Vrijheid in vormgeving: kies zelf de indeling van uw huis
  • Energiezuinig: dit merkt u aan een lagere energierekening
  • Snelle bouw: prefabricatie van de houtskeletbouw in Friesland betekent een korte bouwtijd
  • Snel wind- en waterdicht: dus snel beginnen met de installatie en binnenafwerking
  • Brandwerend: afgewerkt met brandvertragende materialen
  • Ecologisch: we gebruiken hout uit verantwoorde bosbouw
  • Duurzaam: even lange levensduur als volledig baksteen

Er valt nog veel meer te vertellen over houtskeletbouw, zoals de uitstekende akoestische isolatie en eigenschappen en het vochtregulerende vermogen van hout. Een houtskelet woning voelt sneller comfortabel aan omdat de woning is opgebouwd met ‘warme’ materialen.

Geïnteresseerd in houtskeletbouw? Neem dan contact op met Bouwbedrijf U. Veenstra B.V. in Friesland voor een afspraak. Ook voor een prefab woning of een casco woning bent u bij Bouwbedrijf U. Veenstra B.V. aan het juiste adres.