Energiezuinig met gering warmteverlies

Energiezuinig wonen houtskeletbouw woningen

Warmte Terugwin Systeem (WTW systeem)

Energiezuinig wonen begint door weinig energie te verliezen. Het warmte terugwin systeem is bij uitstek geschikt om hier een bijdrage aan te leveren.

Hoe werkt het warmte terugwin systeem:
  • In de keuken, bijkeuken, badkamer en toilet wordt lucht afgezogen.
  • In alle verblijfsruimtes (slaapkamers en woonkamer) wordt verse lucht ingeblazen.
  • De uitgaande lucht verlaat de woning via de geïntegreerde warmte wisselaar in het warmte terugwin systeem en geeft de warmte af aan de “koude” ingaande lucht. Zo wordt de woning continu van verse lucht voorzien, met nagenoeg geen energieverlies.
  • Het warmte terugwin systeem is uitgevoerd met een bypass functie, dit zorgt ervoor dat in de zomermaanden de temperatuur in de woning, met koelere nachtlucht, kan worden gereduceerd.
  • Door het toepassen van het warmte terugwin systeem in combinatie met drievoudige beglazing (zonder roosters) ontstaat er een geluidsdichte schil waardoor omgevingsgeluid in de woning geminimaliseerd wordt.

All electric warmtepomp

Met behulp van de all electric warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht omgezet om de woning te verwarmen en te voorzien van warm tapwater voor bijvoorbeeld uw badkamer. Elke Veenstra woning wordt standaard geleverd met een vergroot buffervat van circa 230 liter. Tevens wordt elke warmtepomp standaard voorzien van Top Cooling, hiermee kunt u de woning in de zomer koelen middels vloerverwarming op de begane grond en op de eerste verdieping.

Zonnepanelen

Op het dak worden zes zonnepanelen geleverd. Op deze manier is uw woning klaar voor de toekomst en krijgt u alle comfort en energiezuinigheid waar een Veenstra woning om bekend staat.

Drievoudige beglazing, hoge isolatiewaarden in combinatie met luchtdichtbouwen

De U.Veenstra en Blauhuis woningen worden al jaren voorzien van hoge isolatiewaarden, drievoudige beglazing en luchtdicht uitgevoerd.

Enkele kenmerken zijn:
  • Spouwwanden uitgevoerd met 90 mm, binnenisolatie en 90 mm PIR schuim spouwisolatie, totaal 180 mm isolatie (met een RC waarde van 6,2).
  • Dakplaten uitgevoerd met 235 mm, isolatie (RC waarde 6,3).
  • Drievoudige beglazing (Triple glas) ook wel hoogrendementsglas genoemd.
  • Hoge akoestische (geluids) isolatie.
  • Energiezuinige woning, lage maand- / energie lasten.
Voor meer informatie onze woningen en energiezuinig wonen verwijzen we naar onze brochure.

Vraag onze woningbrochure aan