Brochureaanvragen*inclusief prijslijst

ENERGIE
ZUINIG

WONEN

Energiezuinig wonen is beter voor het milieu, maar is ook goed voor uw portemonnee. Energiezuinig wonen wordt ook wel duurzaam wonen genoemd. Bij bouwbedrijf U.Veenstra zijn er meerdere mogelijkheden voor een duurzame woning. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Warmte Terugwin Systeem (WTW systeem)

Energiezuinig wonen begint door weinig energie te verliezen. Het warmte terugwin systeem is bij uitstek geschikt om hier een bijdrage aan te leveren.

Hoe werkt het warmte terugwin systeem:

  • In de keuken, bijkeuken, badkamer en toilet wordt lucht afgezogen.
  • In alle verblijfsruimtes (slaapkamers en woonkamer) wordt verse lucht ingeblazen.
  • De uitgaande lucht verlaat de woning via de geïntegreerde warmte wisselaar in het warmte terugwin systeem en geeft de warmte af aan de “koude” ingaande lucht. Zo wordt de woning continu van verse lucht voorzien, met nagenoeg geen energieverlies.
  • Het warmte terugwin systeem is uitgevoerd met een bypass functie, dit zorgt ervoor dat in de zomermaanden de temperatuur in de woning, met koelere nachtlucht, kan worden gereduceerd.
  • Door het toepassen van het warmte terugwin systeem in combinatie met drievoudige beglazing (zonder roosters) ontstaat er een geluidsdichte schil waardoor omgevingsgeluid in de woning geminimaliseerd wordt.

All electric warmtepomp

Met behulp van de all electric lucht/water warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht omgezet om de woning te verwarmen en te voorzien van warm tapwater voor bijvoorbeeld uw badkamer. Elke Veenstra woning wordt geleverd met een vergroot buffervat van circa 230 liter. Tevens wordt elke lucht/water warmtepomp standaard voorzien van topkoeling, hiermee kunt u de woning in de zomer koelen middels vloerverwarming in de begane grond en in de eerste verdieping.

Zonnepanelen

Als vertrekpunt wordt elke woning voorzien van 6 zonnepanelen op het schuine dak. Vanuit de BENG berekening kunnen aanvullende zonnepanelen vereist zijn. Wanneer u zelf meer zonnepanelen wenst kunnen wij een passende aanbieding doen. Op deze manier is uw woning klaar voor de toekomst en krijgt u alle comfort en energiezuinigheid waar een Veenstra woning om bekend staat.

Drievoudige beglazing, hoge isolatiewaarden in combinatie met luchtdichtbouwen

De U.Veenstra en Blauhuis woningen worden al jaren voorzien van hoge isolatiewaarden, drievoudige beglazing en luchtdicht uitgevoerd.

Enkele kenmerken zijn:

  • Spouwwanden uitgevoerd met 90 mm, binnenisolatie en 90 mm PIR schuim spouwisolatie, totaal 180 mm isolatie (met een RC waarde van 6,7).
  • Dakplaten uitgevoerd met 240 mm, isolatie (RC waarde 6,3).
  • Drievoudige beglazing (Triple glas) ook wel hoogrendementsglas genoemd.
  • Hoge akoestische (geluids) isolatie.
  • Energiezuinige woning, lage maand- / energie lasten.

Voor meer informatie over onze woningen en energiezuinig wonen verwijzen we naar onze brochure.

MODELWONINGEN

MODEL
WONINGEN

Onze modelwoningen geven u een goed beeld van de vele bouwmogelijkheden die Bouwbedrijf U.Veenstra en Blauhuis u bieden. Zo zijn er diverse opties, indelingen en manieren van afwerkingen te bekijken.

1

Waar begin ik bij het bouwen van een vrijstaande woning?

Alles begint met het hebben van (een optie op) een bouwkavel. U zoektocht naar een aannemer kan beginnen. Bij bouwbedrijf U. Veenstra kunnen we voor u een compleet gepersonaliseerde woning realiseren vanuit onze brochure. Het in de hand nemen van een architect is bij ons niet nodig. We nodigen u graag uit in onze modelwoningen om met ons en onze werkwijze kennis te maken.

2

Hoeveel kost het bouwen van een nieuwbouw woning?

De kosten voor het bouwen van een nieuwbouwwoning is afhankelijk van vele facetten. Naast uw persoonlijke wensen in type woning, afmetingen en bouwkundige opties zijn er ook locatie gebonden kosten als leges, type en uitvoering fundering. Middels een adviesgesprek met één van onze verkoopadviseurs kunnen wij u een gerichte aanbieding opstellen. Gaande het bouwtraject krijgt u de gelegenheid om onze vaste onderaannemers te bezoeken en eventueel aanvullende opties op te nemen. Na een gesprek voor definitieve uitvoering zijn voor u alle kosten inzichtelijk en zijn er geen verrassingen achteraf. U weet waar u aan toe bent.

3

Wat is de bouwtijd van een woning?

Het bouwen van een nieuwe woning is een complex proces waarbij vele facetten samen komen. Bij bouwbedrijf U. Veenstra is de voorbereidingstijd langer dan de bouwtijd. Voor het bouwen van een woning is een positief welstandsakkoord benodigd waarna een aanvraag omgevingsvergunning uitgewerkt kan worden. Met een goedgekeurde tekening voor uitvoering kunnen we alle benodigde bouw- en installatiematerialen voor uw woning bestellen. Eenmaal met de bouw gestart bouwen we uw woning in een vastgelegd aantal weken af. Bij een tijdige nutsaansluiting kunnen we u woning dan ook rond die tijd aan u opleveren.

4

Wat zijn de voordelen van een houtskelet woning?

Een woning opgebouwd uit houtskelet biedt vele voordelen. Ten eerst betreft het een natuurproduct waarmee gebouwd wordt. Het houtskelet is vrij indeelbaar en heeft een open karakter waarmee op relatief gemakkelijke wijze alle installaties aangebracht kunnen worden. Door de binnenzijde van het skelet met steenwol te vullen wordt een akoestisch aangenaam binnen gecreëerd. De buitenzijde bekleden wij met een gesloten harde isolatielaag waarmee in combinatie met de isolatie van binnen een aanzienlijke thermische schil wordt gerealiseerd. Tot slot is een houtskelet woning lichter dan een traditioneel gebouwde woning, wat in veel gevallen resulteert in lichter uit te voeren fundering.

5

Wie kan voor mij een nul op de meter woning bouwen?

De kreet nul op de meter woning wordt vaak gebruikt, echter is dit niet zomaar te bepalen voor een nieuw te bouwen woning. Vele variabelen zijn hierbij van toepassing, bijvoorbeeld de gezinssamenstelling, stookgedrag, hoe vaak en hoe lang u gebruik maakt van uw douche of bad. Ook het bezit van b.v. een elektrische auto die geladen moet worden is van invloed op het verbruik en daarmee gekoppeld of u nul op de meter kunt realiseren. Uiteraard kunnen wij u hierover informeren en toelichting in geven. Binnen ons bouwbedrijf hebben wij een eigen installatiebedrijf, onze eigen in huis installateur bespreekt graag de mogelijkheden met u om te komen tot een duurzame oplossing voor uw verbruik. Zo leveren en plaatsen wij onze eigen warmtepompen en zonnepanelen.

6

Ben ik een architect nodig voor een nieuwe woning?

Bij bouwbedrijf U. Veenstra heeft u geen tekening van een architect nodig. Wij ontwikkelen samen met u een woning aan de hand van onze brochure. Na enkele adviesgesprekken stellen wij een schetstekening op welke wij na uw akkoord zullen indienen voor een vooroverleg van de welstandcommissie. Wilt u liever dat een architect met u meedenkt? Dan is onze dochteronderneming Blauhuis wellicht iets voor u. Bij bouwbedrijf Blauhuis wordt u aan de hand genomen door een aan ons verbonden architect die met u het welstandtraject doorloopt. Neem gerust een kijkje op blauhuis.nl en/of vraag een Blauhuis brochure aan.

7

Wat is een goede aannemer voor mijn nieuwe woning?

Bouwbedrijf U. Veenstra kan een geschikte aannemer voor uw nieuwe woning zijn. Wij zullen u ontzorgen en het gehele bouwtraject voor onze rekening nemen. Met onze jaren lange ervaring en bewezen efficiënt proces weten we wat er gevraagd wordt. Voor u begint het met het ervaren van onze drie modelwoningen te Drachten. In gesprek ontwikkelen we met u een woning naar uw wensen dat welstand akkoord is. Wij verzorgen het vergunningstraject en regelen alles wat er komt kijken bij het bouwen van uw woning. Tussentijds vragen we u een keuken en het sanitair uit te zoeken waarna u ook nog een bezoek aan onze in huis installateur mag brengen voor uitbreiding van het installatiewerk. In een bouwkundig eindgesprek zetten we tot slot de puntjes op de i. Wanneer alles vast staat weten wij u woning met de gewenste kwaliteit te realiseren. We nodigen u van harte uit om onze modelwoningen te Drachten te bezoeken om inspiratie op te doen voor uw droomwoning.

MEER
WETEN?

Neem vrijblijvend contact op met

René Leerstra

Adviseur
Of neem contact op met één van onze andere adviseurs